Djurparken och Stugbyn öppnar 1 maj.

Pris entré till Djurparken, under lågsäsong, 150 kr per person, alla under 1 meter fri entré. 

Öppettider Djurparken i maj

8-9/5

13-16/5

20-23/5

27-30/5

Kl 10.00-17.00, kassan stänger 16.00. 

Nöjesfält återkommer med datum

Bad/vattenland återkommer med datum

 

 

 

 

När kommer ni att kunna öppna bad och nöjesfält?

Vi väntar klartecken från Folkhälsomyndigheten att få öppna med särskilda föreskrifter och restriktioner för nöjesfält. Just nu är arbetar vi för att öppna juni, men det är än så länge en arbetshypotes.

När de särskilda föreskrifterna börjar gälla är beroende av hur smittspridningsläget i samhället ser ut. Därför kan vi inte fastslå ett datum förrän vi får klartecken från Folkhälsomyndigheten. Så fort vi vet säkert kommer vi att kommunicera det i alla våra kanaler.

Välkomna till oss med en ökad hänsyn och respekt för varandra

Vi är övertygade att röra på sig ute i friska luften gör oss gott. Ölands djur och nöjespark är till största delen en utomhus park med stora grönytor och gott om plats. Då stora delar av parken inte omfattas av begränsningen 50 personer kommer vi öppna upp för möjligheten att besöka delar av vår park. Vi följer självklart de rekommendationer som kommer från regering och Folkhälsomyndighet och nedan följer de punkter vi vidtagit för att ge våra gäster och medarbetare en så hänsynsfull öppning vi kan.

 • Vi ber gäster som känner av förkylningssymtom att stanna hemma, i övrigt gäller rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten
 • Vi ber er hålla avstånd till varandra
 • Vi har begränsat antal sittplatser vid restaurangen samt gett gott om plats mellan borden
 • Vi har installerat stationer runt om i parken med handsprit samt möjlighet att tvätta händer (vi rekommenderar dig även att ta med egen handsprit)
 • Vi har personal som kommer hjälpa våra gäster att undvika folksamlingar
 • Vi har anpassat kösystemet för att undvika trängsel
 • Bra att veta om bad

  • Under rådande omständigheter vill vi att du som gäst ska känna dig trygg med att besöka vårt bad och njuta av sommarvärmen. Badet är en utomhusanläggning med stora ytor. Enligt WHO överlever coronaviruset inte heller i pooler med den klormängd som den vi har på badet.
  • Vi skyltar noggrant vid ingång till badet, omklädningsrum och vid vattenrutschkanorna om att det är viktigt att ta ansvar och hålla avstånd även vid bad och lek i solen. Badvärdar kommer även möta gäster vid ingången i starten av dagen för att informera om att sprida ut sig på området, och detta arbete kommer även pågå under dagen för att uppmärksamma våra gäster om rådande situation.
  • Den som besöker poolområdet måste bada i badbyxor, baddräkt, bikini eller burkini.
  • De allra minsta använder badblöja.
  • Poolen är uppvärmd och brukar ligga mellan 22-25 grader, men temperaturen kan variera beroende på väder.
  • Vi förbehåller oss rätten att stänga av delar eller hela poolområdet vid reparationsarbeten, rening, ogynnsam väderlek etc. Kompensation betalas då ej ut.

Folkhälsomyndigheternas riktlinjer om att hålla avstånd kommer säkerställas genom anvisningar för köer vid matställen samt att personal som finns tillgängliga i parken

Vi håller oss löpande uppdaterade om via Folkhälsomyndigheten och regering och välkomnar våra gäster.

Följ hemsida för dagliga förändringar, Force Majeure. Vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut ifall situationen skulle förändras. Med vänliga hälsningar Ölands Djur och Nöjespark.

Parkeringsavgift 60kr heldag.  Reservation för ändring av datum/priser kan förändras se daglig info på www.olandsdjurpark.com