Vattenland / Pirate Island

På Ölands Djur & Nöjesparks vattenland kan alla ha bubblande skoj! Det finns bassänger för alla smaker, för den som vill åka vattenrutschkana, den som vill busa och springa omkring, den som vill simma och för de mindre som bara vill plaska lite.

För de som vill ta en tur i de olika vattenrutschkanorna finns det sex nedfarter att välja på, raka och snabba, störtlopp eller slalomnedfarter, långa och slingrande, en lite kortare för de mindre och en barnvänlig för de allra minsta. Även här har vi alltså något att erbjuda alla, gammal som ung, vågad som kruka, ja helt enkelt något för alla!

Viktigt

Det är du som förälder som alltid ansvarar för ditt barns säkerhet, inte våra badvärdar! Ett barn kan i ett kort obevakat ögonblick springa ifrån sina föräldrar, vilket är varför det är det viktigt att alla vuxna hjälps åt med övervakningen av badande barn. Kort sagt, det är omöjligt att i varje ögonblick garantera ert barns säkerhet. Skulle allvarlig drunkningsolyckaändå vara framme, ring 112 tillkalla sen hjälp av förstahjälpen utbildad badvärd.

Duscha alltid innan bad, även efter du haft på dig solskyddskräm. Reningssystemet funkar bättre när du är helt ren innan du hoppar i plurret!

12 år och simkunnig. Under 12 år med målsman som är 18 år. (Simkunnig: 200 meter varav 50 meter rygg) Vid större gruppbesök krävs en ombytt/ badande vuxen/ 3 barn-/ungdomar om de ej är simkunniga. Ej simkunniga barn måste minst bära armpuffar när de vistas nära vatten.