Kom och se alla våra underbara djur

Ölands Djurpark erbjuder sina besökare olika typer av djur från världens olika hörn; tigrar, lejon, zebror, ormar, alligatorer, kragbjörnar, gibbonapor, schimpanser är bara några av de djur ni finner hos oss. Vi erbjuder inte bara svenska arter utan även från andra delar av världen.

Ölands Djurpark och de andra parkerna i Sverige och världen har idag en annan betydelse än de hade förr. Idag arbetar djurparkerna aktivt, tillsammans med organisationer och föreningar, för bevarande av utrotningshotade djur i världen.

Ölands Djurpark och de andra parkerna i Sverige och världen har idag en annan betydelse än de hade förr. Idag är djurparkerna en avelsbank gentemot naturen. Genom olika föreningar och organisationer jobbar vi för att försöka rädda de utrotningshotade djuren i världen. Förutom att roa och lära besökarna är vårt mål för verksamheten även:

  • Att deltaga i olika bevarandeprojekt och på så vis hjälpa hotade djur
  • Att samarbeta med skolor
  • Att ha fortbildande funktion genom att visa våra djur samt ge publiken lättförståelig och pedagogisk information om våra djur.
  • Idag ställs inte bara högre krav från medvetna besökare utan även ifrån myndigheter och organisationer. Varje år skall nya hägn godkännas av Länsveterinären med flera. Detta gör att en ständig utveckling av parken hela tiden pågår.

Till skillnad från många andra parker är Ölands Djurpark endast uppbyggd på de entréavgifter som man lägger för att besöka parken. Det vill säga här förekommer varken nu eller tidigare bidrag från stat, kommun eller EU.

Passa på att ta in barnen till de underbart bedårande djuren. Man kan klappa dem, men man får vara försiktig så man inte skrämmer dem. Ta gärna med mamma och pappa så får även de klappa.

Ölands Djurpark är unika i att det föddes en tapir i vår underbara djurpark och det är världsunikt. Tapiren är i normala fall utrotningshotad, men här föddes en liten hona, lilla Gabriella.

Ölands djurpark hjälper till i att bevara några av världens utrotningshotade djurarter. Genom att djurparken hjälper till finns alltid möjligheten för utrotningshotade djur att överleva.

Våra underbara chimpanser är otroligt kloka och vet precis vad de ska göra för att locka er till att ge dem mat. De är otroligt fina och är inte alls blyga för besökare. Chimpanserna kan man titta på i flera timmar utan att tröttna.

2011 föddes den lilla rödhalsade vallabyn Rasmus. Mamman dog tyvärr så medarbetarna på Ölands Djur- & Nöjespark ställde alla upp för att lilla Rasmus skulle överleva. Personal med kunskap, kompetens och engagemang är vårt signum.

Lejonet är det näst största i familjen kattdjur, där enbart tigern är större. En fullvuxen lejonhane är nästan 2 meter lång och väldigt respektingivande. En genomsnittlig vikt bland hanar på 250 kilo gör att inte många vill bråka med dem.