Praktisk information

Inför ert besök kan det vara bra att veta eller känna till följande:
Växlingskontor finns på området. Alla de vanligaste kredit och betalkort accepteras. Vid de alla matställen accepteras kort vid betalning. Vi tar dock inte rikskuponger.

Köpta biljetter återköps inte.

Alkohol får ej tas med in i parken.
För ökad trivsel vid brukande av tobak och e-cigarett finns en tydligt utmärkt ”rökplats”-skylt.

Vår information  ligger inom nöjesparken, där vi alltid har personal på plats.
Vi hyr ut skrindor för användning inom parkområdet. OBS begränsat antal, först till kvarn gäller.
Vid entrén samt vid vattenlandet finns förvaringsboxar att hyra.
Hund i koppel som uppför sig är välkommen in i parken. Hunddagis finns och är gratis för dem som inte vill ta med sitt husdjur in i parken. Mer information om detta nedan. Tag med hänglås

Skötrum och handikapptoaletter finns på flera platser inom området.
Av säkerhetsmässiga och driftsmässiga skäl förbehåller vi oss rätten att tillfälligt ändra våra öppettider och priser. Attraktioner kan vara stänga tillfälligt i parken pga av service eller underhåll. Parkering området har ca 2000 platser. 60kr hel dag.

 

Vi värnar om friska fåglar

Reservation för fågelinflensan.
Våra fåglar kommer hållas i innehägn en tid framöver på rekomendation av Länstyrelsen, Veterinär, Zoolog.

Om ni tappat bort kläder under dagen
Har du råkat tappa bort kläder, skor, telefoner med mera, skicka ett mail till info@olandsdjurpark.com. Vill ni att vi skickar er sakerna tar vi 200 kr i postförskott. Upphittat gods samlas vid informationen. Prata med kassapersonalen.

Om någon i familjen försvinner på djurparken? Kontakta djurparkens personal. Ett bra tips är att ”märka” ditt/dina barn med ditt mobiltelefonnummer på bandet så underlättar det sökandet efter ”borttappade föräldrar”.

Personal äger rätt att avhysa besökare som inte respekterar ordningsregler eller som på annat sätt brister i att visa aktning och respekt för djuren i anläggningen – gäller även frigående djur som påfåglar och djuren i Barnens Zoo.

Ett begränsat antal rullstolar finns att låna i entrén (gratis). OBS! Ring och boka inför ditt besök.

Mat

Vi erbjuder våra gäster ett utbud av olika maträtter.
Efter en hel dag på Ölands Djur & Nöjespark, med karuseller, djur och badning i vattenland behövs lite ny energi i kroppen. Hos oss finner ni olika matställen med allt ifrån hamburgertallrik till dagens rätt.

Vi har olika restauranger utspridda i parken under högsäsong
Utöver våra restauranger har vi även flera kiosker där ni kan köpa godsaker såsom glass, godis, läsk och spunnet socker m.m.

 • Kvarnstugan – Dagens rätt, á la carte.
 • Gatuköket – Korv, Fisch & chip och hamburgare.
 • Stora Tivoligrillen – Fastfood m.m.
 • Pizzeria Grottan – Pizza.
 • Restaurang SafariCamp – A la carte

Matallergi

I våra kök och kiosker serveras och hanteras livsmedel med mjölk, laktos, gluten samt nötter.

Vi kan därför aldrig garantera helt fritt från allergener.

Du kan alltid fråga personalen om innehåll i produkterna som serveras då många är allergianpassade.

Vi svår allergi rekommenderar vi därför att du tar med dig egen mat.

Obs under lågsäsong kan Restaurang Kvarnstugan vara stängd vardagar.

Trasiga band

Trasiga eller brutna band gäller ej, bytes ej.
Vid brutet eller trasigt band måste ny ordinarie entré erläggas.
OBS! 2-dagarsband måste bäras obrutet i 2 dagar i följd och uppvisas i entrén. Dagen efterbiljett köpes på info vid hästkarusellen.

INGA RABATTER/ ERBJUDANDE FÅR KOMBINERAS.

Zoo

Internationellt zoo med många olika arter av djur. Här finner ni allt ifrån svenska- till mer exotiska djur. Bland annat; Reptilter, Alligatoranläggning, Schimpans- & Babiananläggning, Miniaphus, Barnens zoo med tamdjur såsom getter, mfl Rovdjursanläggning, Sibirisk tiger, Afrikansk safaripark, Zebra, Eland Svenska djur m.fl.

Dinosaurieutställning
Möt urtidsdjur i naturlig storlek.

Vattenland

Vattenrutschbanor, äventyrsbad pool, barnpool, solstolar m.m FRI ÅKNING.

Pirate Island
Piraternas vattenland ingår på biljetten.

Nöjesfält

FRI ÅKNING på alla karuseller (gäller dock ej myntkaruseller och safari tåget).

Eventuella inhyrda attraktioner kan kosta extra.

Lek, minigolf, åk på rundtur i vårt tåg och se stor del av parken, extrabiljett. Utställningar under högsäsong, Zooskola och guidade turer kan tillhandahållas, men måste förbokas.

Allmän information

I entrén finns skrindor att hyra 60kr per dag , även förvaringsboxar finns i entrén och uppe vid vattenlandet 10kr per gång. De vanliga bankkorten går att använda vid entrékassor samt på matställena. Cykel/sparkcykel och skateboard är väldigt roligt att leka med hemma på gatan, men ej tillåtet att ta med in i djurparken. Rökning- Vi uppmanar rökare att visa hänsyn och endast röka på markerade platser.

Ledsagare

Ledsagaren ska kunna styrkas med ledsagarkort att den arbetar som ledsagare.  Kort/bevis skall vara utfärdat av kommun eller region och styrkas med legitimation. Ledsagare skall anmälas via telefon dagen minst dagen innan, begränsat antal. Saknas bevis eller ej förbokad skall entré enligt prislista erläggas.  (Obs inga papperskopior eller intyg godkännes) (1 ledsagare per brukare)

Tillgänglighet i parken

Viss nivåskillnad finns samt naturunderlag. Funktionsvariation medför ej förtur i kö, då det sällan är kö. Rullstol finns till utlåning och bokas via telefon i mån av tillgång.

Många lummiga ytor för vila och återhämtning. Anmälan göres på 0485-3902 22 minst en dag innan besök vi reserverar oss för

Hunddagis

Hund i koppel som uppför sig är välkommen in i parken. Vill man ej medtaga sitt husdjur vid sitt besök i parken, kan man lämna hunden eller katten på vårt hunddagis gratis. På detta sätt kan ni utan problem ströva omkring i Djurparken, Nöjesfält, Vattenland mm. Hunden lämnas under eget ansvar gällande skötsel, rastning, mat mm, Dvs det är ni som känner er hund bäst som ser till att ni någon gång/er under dagen rastar och matar den, men även förtjänar hunden ert sällskap så att den vet att ni inte glömt den. Har ni i samma familj fler än en hund/katt, kan dessa vara i samma hundgård om ni så önskar.
Hänglås kan man ta med sig själv eller köpa ett av oss. Lås dock alltid om er hund så ni vet att den alltid är på plats. Ni kan sedan under dagen gå och hälsa på hunden hur många gånger ni vill.

Ingen förbokning, begränsat antal platser. OBS!

Tänk på att inte lämna djur i bilar på parkeringen, detta är djurplågeri och kommer att beivras!

Pressbesök i parken

Som journalist är du alltid välkommen till parken. För att underlätta ditt besök ser vi gärna att du föranmäler dig.
Det gör du enklast via mail till info@olandsdjurpark.com
Berätta vilket media du representerar, vad reportaget/inslaget ska handla om och om du önskar träffa någon speciell parkanställd.
För att filma och fotografera för kommersiellt, eller media, bruk krävs tillstånd från parkens marknadsavdelning.

Besökare i parken skall känna trygghet vid privata besök. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss

Dekal kära bilägare!

Vi är stolta över att vi under många år kunnat dela ut vår populära bildekal.

Vi vill att du också ska känna dig stolt över att köra omkring med vår dekal på din bakruta.

Varje år delar vi ut pengar till välgörande ändamål, exempel till sjuka barn, behövande äldre och vårdinstitutioner.  Vi baserar beloppet på antalet dekaler vi delar ut. Oönskad dekal har ett syfte att varje märke som ungdomar delar ut, inbringar pengar till hjälporganisationer årligen för djur och människor. Tex Madagascar fauna projektet, ALTA- Tiger projekt. Skola för kulturarbetares barn i Belgien, Stadsmissionen i Kalmar, barncancer projekt/ ambulans, pensionärernasdag mm.

För att göra vårt gemensamma arbete extra spännande utlyser vi under 2023 en dekaltävling i två etapper.

1.Vårt reklamteam åker över hela landet och när de upptäcker vår dekal fotograferar de bilen och nummerplåten. Har du tur och kommer med i dragningen vinner du en weekend hos oss med boende och alla entréer för fyra personer under Ölands Skördefest!

2.VIP-tävling. Skicka in en bild på din bil med vår dekal väl synlig vid ett känt resmål inom EU. Det är OK att maila in en digital bild på reklam@olandsdjurpark.com men den måste vara äkta. De fem mest exotiska resmålen väljer vi och vinnarna får en hel vecka hos oss med boende, alla entréer och VIP-guidning för upp till sex personer under 2023. Om du av någon anledning inte vill ha en dekal på din bil anmäl detta i entrén.

Grupper

Vi erbjuder rabatterade priser för skolor, fritidshem och dagisverksamhet, vid övernattning hos oss. Busschaufför i uniform har fri entré och erhåller en matbiljett. Mat erbjudes till bra pris för gruppresor i våra fastfood-anläggningar även dagens meny. Vi lämnar gärna offert för större grupper.

För grupper: Företag – Föreningar – Temadagar m.m.

Samma villkor gäller för dessa grupper som i ovanstående text. Vid större grupper, företag, föreningar m.fl. med eller utan boende begär offert.

 

Vattenland

  • Vi vill att du som gäst ska känna dig trygg med att besöka vårt bad och njuta av sommarvärmen. Badet är en utomhusanläggning med stora ytor.
  • Vi skyltar noggrant vid ingång till badet om att det är viktigt att ta ansvar och hålla avstånd även vid bad och lek i solen. Badvärdar kommer även möta gäster vid ingången i starten av dagen för att informera om att sprida ut sig på området, och detta arbete kommer även pågå under dagen för att uppmärksamma våra gäster om rådande situation.
  • Den som besöker poolområdet måste bada i badbyxor, baddräkt, bikini eller burkini.
  • De allra minsta använder badblöja.
  • Poolen är uppvärmd och brukar ligga mellan 22-24 grader, men temperaturen kan variera beroende på väder.
  • Vi förbehåller oss rätten att stänga av delar eller hela poolområdet vid reparationsarbeten, rening, ogynnsam väderlek etc. Kompensation betalas då ej ut.

 

Vår högsta prioritet är alltid våra medarbetare/djur och våra gästers säkerhet.

Följ hemsida för dagliga förändringar, Force Majeure. Vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut ifall situationen skulle förändras.

För företag

Gör som Scania, Flygt, Tarkett, Scan-KLS, Hyresgästföreningen, NTF i Kalmar län och många andra företag, fackföreningar, Borgholms och Mörbylånga kommuner- ordna en heldag fylld med nöje, spänning, avkoppling och glada skratt ihop för personal, medlemmar, kunder och vänner.

Läs mer här