Praktisk information

Inför er resa kan det vara bra att veta eller känna till följande:
Växlingskontor finns på området. Alla de vanligaste kredit och betalkort accepteras. Går bra att i souvenirbutiken vid entrén eller på tivoliplan ta ut över beloppet. Vid de flesta matställen accepteras kort vid betalning. Kolla dock innan ni ställer er i kön eller beställer om ni kan betala med kort. Vi tar dock inte rikskuponger.

Köpta biljetter eller årskort återköps inte.

Alkohol får ej tas med in i parken.
För ökad trivsel vid brukande av tobak, vattenpipa och e-cigarett finns en tydligt utmärkt ”rökplats”-skylt.

Vår administration ligger inom nöjesparken, där vi alltid har personal på plats.
Vi hyr ut skrindor för användning inom parkområdet. OBS begränsat antal, först till kvarn gäller.
Vid entrén samt vid vattenlandet finns förvaringsboxar att hyra.
Hund i koppel som uppför sig är välkommen in i parken. Hunddagis finns för dem som inte vill ta med sitt husdjur in i parken. Mer information om detta nedan.

Parken är handikappsvänlig.
Skötrum och handikappstoaletter finns på flera platser inom området.
Av säkerhetsmässiga och driftsmässiga skäl förbehåller vi oss rätten att tillfälligt ändra våra öppettider och priser. Attraktioner kan vara stänga tillfälligt i parken pga av service eller underhåll.
Parkering, området har ca 2000 platser.

Om ni tappat bort kläder under dagen
Har du råkat tappa bort kläder, skor, telefoner med mera, skicka ett mail till info@olandsdjurpark.com. Vill ni att vi skickar er sakerna tar vi 200 kr i postförskott. Upphittat gods samlas vid informationen. Prata med kassapersonalen.

Om någon i familjen försvinner på djurparken?Kontakta djurparkens personal. Ett bra tips är att ”märka” ditt/dina barn med ditt mobiltelefonnummer på bandet så underlättar det sökandet efter ”borttappade föräldrar”.

Personal äger rätt att avhysa besökare som inte respekterar ordningsregler eller som på annat sätt brister i att visa aktning och respekt för djuren i anläggningen – gäller även frigående djur som påfåglar och djuren i Barnens Zoo.

Ett begränsat antal rullstolar finns att låna i entrén (gratis). OBS! Ring och boka inför ditt besök.

Mat

Vi erbjuder våra gäster ett utbud av olika maträtter.
Efter en hel dag på Ölands Djur & Nöjespark, med hisnande karuseller, exotiska djur och badning i vattenland behövs lite ny energi i kroppen. Hos oss finner ni ca åtta matställen med allt ifrån hamburgaretallrik till dagens rätt.

Vi har flera olika restauranger utspridda i parken under högsäsong
Utöver alla våra restauranger har vi även flera kiosker där ni kan köpa godsaker såsom glass, godis, läsk och spunnet socker m.m.

  • Kvarnstugan – Där vi serverar dagens rätt, á la carte.
  • Gatuköket – Korv, kebab och hamburgare.
  • Stora Tivoligrillen – Fastfood m.m.
  • Pizzeria Grottan – Pizza.
  • Grottgrillen – Hamburgare, korv och kebab.
  • Restaurang SafariCamp – A la carte
  • Grillen – Hamburgare och korv.

Obs under lågsäsong kan Resturang Kvarnstugan vara stängd vardagar.

Trasiga band

Trasiga eller brutna band gäller ej, bytes ej.
Vid brutet eller trasigt band måste ny ordinarie entré erläggas.
OBS! 2-dagarsbandet måste bäras obrutet i 2 dagar i följd och uppvisas i entrén.
INGA RABATTER/ ERBJUDANDE FÅR KOMBINERAS.

När du har löst ert inträde får ni följande på er biljett:

Zoo
Internationellt zoo med många olika arter av djur. Här finner ni allt ifrån svenska- till mer exotiska djur. Bland annat; Reptilterrarium med spindlar ormar m.m, Alligatoranläggning; Schimpans- & Babiananläggning, Miniaphus; Barnens zoo; kela med tamdjur såsom get, mfl Rovdjursanläggning, Sibirisk tiger, Afrikansk safaripark, Lejon, Zebram.m. Svenska djur, Berguv, Lodjur m.fl.

Dinosaurieutställning
Möt urtidsdjur i naturlig storlek.

Vattenland
1000 m2 vattenyta, sex vattenrutschbanor, Äventyrsbad pool som erbjuder yta för lek, barnpool, solstolar m.m FRI ÅKNING.

Pirate Island
Piraternas vattenland ingår på biljetten.

Sagoland
Promenera i Sagoland, Westernland m.m

Nöjesfält
FRI ÅKNING på alla karuseller (gäller dock ej myntkaruseller).

Eventuella inhyrda attraktioner kan kosta extra.

Lekplatser , minigolf, tåg på räls, åk på rundtur i stor del av parken. Utställningar, under högsäsong, Zooskola och guidade turer kan tillhandahållas, men måste förbokas.

Ledsagare-kort-bevis

Regler för ledsagare till person med funktionshinder som besöker Ölands Djur & Nöjespark. Ledsagarekort fodras alltid. Ledsagare är ett stöd för den person som inte ensam kan ta del av parkens utbud (tex om personen är rullstolsburen).

Ledsagarekort/bevis fodras alltid för en medföljande ledsagare. Ledsagarbeviset skall uppvisas i entrékassan. Ledsagare-lista påtecknas i entrén. Ledsagarebevis/kort utfärdas av företrädare för kommun, landsting eller liknande. Om föravisering av besök sker minst 1 dag i förväg erbjuds ledsagaren fri entré. Om ej föravisering har skett ska ledsagare med ledsagarekort/bevis erlägga halva entréavgiften. (Inga undantag finnes). Fri entré erbjuds även den ledsagare med ledsagarekort/bevis som medföljer besökare från gruppboende eller sjukhus där besökaren erlägger full ordinarie entréavgift, föravisering skall ske minst 1 dag i förväg. Om ej föravisering skett erläggs halva entréavgiften av medföljande ledsagare.

Ett ledsagarbevis är något man som funktionshindrad kan beviljas så att man kan få ledsagning vid diverse aktiviteter man själv inte skulle kunna delta i på egen hand. Beviset ska underlätta den funktionsnedsattes aktiva liv genom att man kan få stöd vid till exempel biobesök, nöjesparker, sportevenemang eller en konsert, i form av att ledsagaren passerar gratis.

OBS! Nästan alla familjeattraktioner har som krav att ledsagarbevis ska vara utfärdat med personliga uppgifter på både ledsagaren och personen som har en funktionsnedsättning. Sjukintyg eller papper ifrån försäkringskassan är oftast ej ett giltigt ledsagarbevis. Förälder till barn med funktionsnedsättning får inte fri entré om denne inte är anställd ledsagare och kan uppvisa ledsagarbevis. Om det finns särskilt intyg där en läkare tillagt att personen i fråga ständigt behöver uppsyn vid aktivitet liknande parkbesök, kan det ibland gå att få ledsagarentré till en förälder utan eget intyg.

Allmän information

I entrén finns skrindor att hyra, även förvaringsboxar finns i entrén och uppe vid vattenlandet. De vanliga bankkorten går att använda vid entrékassor samt de flesta matställena. Hund i koppel som uppför sig är välkommen in i parken, finns även hunddagis gratis, meddela i entrén om ni är intresserade, så berättar de vägen. Cykel/sparkcykel och skateboard är väldigt roligt att leka med hemma på gatan, men ej tillåtet att ta med in i djurparken.
Väldigt roligt att leka med hemma på gatan men ej tillåtet att ta med in i djurparken. Rökning- Vi uppmanar rökare att visa hänsyn och endast röka på markerade platser.

Hunddagis

Hund i koppel som uppför sig är välkommen in i parken. Vill man ej medtaga sitt husdjur vid sitt besök i parken, kan man lämna hunden eller katten på vårt hunddagis. På detta sätt kan ni utan problem ströva omkring i Djurparken, Nöjesfält, Vattenland mm. Hunden lämnas under eget ansvar gällande skötsel, rastning, mat mm, Dvs det är ni som känner er hund bäst som ser till att ni någon gång/er under dagen rastar och matar den, men även förtjänar hunden ert sällskap så att den vet att ni inte glömt den. Har ni i samma familj fler än en hund/katt, kan dessa vara i samma hundgård om ni så önskar.
Hänglås kan man ta med sig själv eller hyra ett av oss. Lås dock alltid om er hund så ni vet att den alltid är på plats. Ni kan sedan under dagen gå och hälsa på hunden hur många gånger ni vill.

Ingen förbokning, begränsat antal platser. OBS! Glöm inte att lämna ditt telefonnummer till personalen så att de kan nå er under dagen.

Tänk på att inte lämna djur i bilar på parkeringen, detta är djurplågeri och kommer att beivras!

Pressbesök i parken

Som journalist är du alltid välkommen till parken. För att underlätta ditt besök ser vi gärna att du föranmäler dig.
Det gör du enklast via mail till info@olandsdjurpark.com
Berätta vilket media du representerar, vad reportaget/inslaget ska handla om och om du önskar träffa någon speciell parkanställd.
För att filma och fotografera för kommersiellt, eller media, bruk krävs tillstånd från parkens marknadsavdelning.

Besökare i parken skall känna trygghet vid privata besök. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss

Dekal kära bilägare!

Vi är stolta över att vi under många år kunnat dela ut vår populära bildekal.

Vi vill att du också ska känna dig stolt över att köra omkring med vår dekal på din bakruta.

Varje år delar vi ut 100 000-tals kronor till välgörande ändamål, till sjuka barn, behövande äldre och vårdinstitutioner.  Vi baserar beloppet på antalet dekaler vi delar ut. Oönskad dekal har ett syfte att varje märke som ungdomar delar ut, inbringar pengar till hjälporganisationer årligen för djur och människor. Stor summor satsa på ett lejonprojekt i Afrika. Madagascar fauna projektet, ALTA- Tiger projekt. Skola för kulturarbetares barn i Belgien, Stadsmissionen i Kalmar, barncancer projekt/ ambulans, pensionärernasdag mm.

För att göra vårt gemensamma arbete extra spännande utlyser vi under 2019 en dekaltävling i två etapper.

1.Våra reklamteam åker över hela landet och när de upptäcker vår dekal fotograferar de bilen och nummerplåten. Har du tur och kommer med i dragningen vinner du en weekend hos oss med boende och alla entréer för fyra personer under Ölands Skördefest!

2.VIP-tävling. Skicka in en bild på din bil med vår dekal väl synlig vid ett känt resmål inom EU. Det är OK att maila in en digital bild på reklam@olandsdjurpark.com men den måste vara äkta. De fem mest exotiska resmålen väljer vi och vinnarna får en hel vecka hos oss med boende, alla entréer och VIP-guidning för upp till sex personer under 2019. Om du av någon anledning inte vill ha en dekal på din bil  anmäl detta i entrén.

Grupper

Vi erbjuder rabatterade priser för skolor, fritidshem och dagisverksamhet, vid övernattning hos oss. Busschaufför i uniform har fri entré och erhåller en matbiljett. Mat erbjudes till bra pris för gruppresor i våra fastfood-anläggningar även dagens meny. Vi lämnar gärna offert för större grupper.

För grupper: Företag – Föreningar – Temadagar m.m.

Samma villkor gäller för dessa grupper som i ovanstående text. Vid större grupper, företag, föreningar m.fl. med eller utan boende begär offert.

För företag

Gör som Scania, Flygt, Tarkett, Scan-KLS, Hyresgästföreningen, NTF i Kalmar län och många andra företag, fackföreningar, Borgholms och Mörbylånga kommuner- ordna en heldag fylld med nöje, spänning, avkoppling och glada skratt ihop för personal, medlemmar, kunder och vänner.

Läs mer här