På Ölands Djur & Nöjespark finns det olika djurarter. Många av dessa djur är utrotningshotade och skulle inte överleva i vilt tillstånd. Vi på Ölands Djur & Nöjespark ser det som en viktig uppgift för oss att informera och sprida kunskap om våra djur och dess djurliv.

Barn bör tidigt få veta hur naturen fungerar och vilka konsekvenser människans handlande har för miljön och dess djurliv. Vi erbjuder alla våra grupper ett modernt och utvecklat utbildningssystem. Att lära på Ölands Djur & Nöjespark är inte som att lära vid skolbänken. Hos oss får man direkt kontakt med djuren och deras levnadsmiljö. Att kombinera nytta med nöje är det bästa sättet att lära ut till barn. Zooskolan är inte enbart för ban utan kan bokas av alla, ifrån dagis upp till företagsgrupper. Innehållet i föredraget/ lektionen kan alltid diskuteras fram beroende av vad just ni i er grupp är mest intresserade av.

Barn lär sig lättare och förstår sammanhangen i naturen på ett bättre sätt om de på riktigt får uppleva dem i verkligheten.

Vill du veta mer eller boka tid för utbildning?

Vår djurpark Tryck här Kurs på Ölands Djurpark Zoo Academy